Villeroy en Boch brengt architectuur en emotie samen

Villeroy & Boch brengt architectuur en emotie bij elkaar

Adel verplicht. De doelstelling van V&B voor de tegelcollectie 2016 was: een brede range tegels van hoge kwaliteit ontwerpen die het interieur een eigen gezicht kunnen geven mét een emotionele lading. Dit alles met respect voor de actuele trends. Daarin speelt ‘natuur’ een belangrijke rol naast het ‘stedelijke’ en modern minimalisme naast traditionele waarden.

Villeroy &Boch ontwikkelde een zestal nieuwe series waarin tegenstellingen elkaar omarmen. Koele grijs- en zwarttonen naast warme tinten bruin en beige. Qua design zijn beton, hout en steen de hoofdthema’s voor de vloer. Daarnaast speelt V&B met een brede range aan reliëf: van elegante groeven tot verfijnde 3D dessins.

Century Unlimited: historie verleidt tot creativiteit
Acht basistegels en drie decorseries vormen een modern totaalconcept met alle ruimte voor creativiteit en afwisseling. Op de decorseries Circle, Triangle en Diamonds verloopt het decor van ingetogen via licht gedecoreerd naar intens gedecoreerd. Materiaal: vilbostone porcellanato. Kleuren: crème, beige, bruin, lichtgrijs, middelgrijs, donkergrijs, indigo, cotto, zwart. Formaten: 60x60 en 20x60 cm (alle kleuren), 20x20 cm crème en lichtgrijs, randdecorstrip, plint, mozaïek (5x5 op matten van 30x30 cm). Oppervlak: mat.

Drift: origami-effect op de muur
Het is een uitdaging om de charme van origami te vertalen naar tegels. De collectie Drift bewijst dat het kan. Het kenmerkende 3D effect ontstaat door matte en glanzende bladstructuren overlappend aan te brengen. Drie basistegels met reliëfs in de kleuren wit, crème en een rijke bruine tint. De glanzende decoraties zorgen voor een luxe uitstraling. Formaten: 30x90 cm, decortegels 30x90 cm,half- en geheel gedecoreerd. Oppervlak: zijdemat, met reliëf effect.Combineer met Newton, Outstanding en Century Unlimited (zwart).

Metallic Illusion: betonlook met metaaleffect
Alsof de tijd zijn werk gedaan heeft, zo lopen er roestkleurige sporen in de tegels van de Metallic Illusion collectie.Het resultaat is een levendige tegel die metalige sporen van gebruik lijkt te vertonen. De serie is geschikt voor vloer en wand, voor particulier en publiek gebruik, voor keuken, bad- en woonkamer, slaapkamer en foyer. Materiaal: vilbostone porselein. Formaten: 60x60 cm, 60x120 cm, 30x120 cm. Kleuren: lichtgrijs, roest, middelgrijs, antraciet. Oppervlak: mat of ruw gepolijst. Mozaïek: 3,3x10 cm op matten van 30x30 cm, in alle kleuren, mat.

Monochrome Magic: kleine variaties, grote effecten
Met contrastrijke, monochrome oppervlakken in wit en zwart is een subtiel evenwicht te bereiken. Verdere verfijning is mogelijk door glans en mat te variëren en door te spelen met het fijn uitgewerkte blokmotief als decor. Formaten: 30x60 cm, 40x120 cm. Kleuren: wit en zwart. Oppervlak: mat of glanzend. Gedecoreerde wandtegels: 30x60, 40x120 cm met 3D blokdecoratie. Te combineren met Cosmo Vision.

Newtown: vintage op moderne wijze
De Jugendstil is een van de bekende stijlperioden. Villeroy & Boch liet zich erdoor inspireren voor de Newtown-serie. Tegels met een fijne used-look waarin mooie steenstructuren gecombineerd zijn. Het resultaat is een zeer moderne vintage-look. De decors worden of gemengd in een tegellaag of komen als vloerbedekking te liggen in doorlopend patroon.Formaat: 60x60 cm. Kleuren: lichtgrijs, middelgrijs, antraciet, beige, greige, bruin. Oppervlak: elegant reliëf, R9 antislip waarde. Mozaïek: 3,3x10 cm op matten van 30x30 cm, in alle kleuren. Gedecoreerde tegels van 60x60 cm in zes kleuren.