Bad en douche worden weer gecombineerd

Bad en douche samenvoegen tot één beleving is de nieuwste trend in sanitair, en dan wordt niet het douchen in bad bedoeld. Het lijkt meer op het plaatsen van het bad in de doucheruimte.
Door het plaatsen van een glaswand worden bad en douche van de rest van de badkamer gescheiden en ontstaat een natte cel waar in gebaad én gedoucht kan worden.

Voordelen

Bad en douche combineren heeft een aantal voordelen. Het is makkelijker om te douchen voor of na het baden. In Japan doucht men voor het baden. Douchen is om schoon te worden, baden om te ontspannen. In deze opstelling hoeft u niet druipend door de koude badkamer te lopen naar het bad. De bader blijft in de warme douchecel, waar hij het bad, tijdens het douchen heeft kunnen laten vol lopen. Veel mensen vinden het prettig om na het baden het vuile water van zich af te wassen onder de douche. Ook dat gaat in deze opstelling prettiger.

Handig voor de kleine badkamer

Bij een kleinere badkamer kan het de oplossing zijn om zowel een bad en een douche te kunnen plaatsen. Het bad achterin tegen de muur, een douchruimte ervoor. Dit afgesloten met een glazen wand laat ruimte over voor de wastafel. U hoeft niet meer te douchen op een krappe vierkante meter en kunt gemakkelijk bad en douche combineren.